Saopćenje za javnost – poziv studentima za takmičenje u izradi poslovnih planova – Schneider Electric

Saopćenje za javnost – poziv studentima za takmičenje u izradi poslovnih planova – Schneider Electric

Kompanija  Schneider Electric najavila šesto godišnje takmičenje u izradi poslovnih planova za ekološki osviještene studente iz cijeloga svijeta:  Go Green in the City

Kompanija Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, objavila je poziv za učestvovanje na šestom, svjetskom godišnjem takmičenju u izradi poslovnih planova za ekološki osviještene studente – Go Green in the City. Fokus takmičenja je izrada inovativnih rješenja za upravljanje energijom u pametnim gradovima.

Rok za prijavu na takmičenje je polovina aprila. U tom periodu, studenti iz cijeloga svijeta – koji studiraju ekonomiju, mašinstvo, elektrotehniku i poslovnu administraciju, mogu prijaviti svoju ideju – inovaciju na konkurs. Studenti se trebaju prijaviti u parovima, a poželjno je da se parovi sastoje od muškarca i žene. Prijava se sastoji od studije slučaja kojom studentski parovi trebaju ilustrirati svoju ideju o boljim načinima upravljanja energijom u gradovima. Prijave – poslovni planovi – moraju se odnositi na jednu od pet predloženih tema konkursa1.  Prošle godine nagradu je osvojio studentski tim iz Tehnološkog instituta u Kharagpuru, u Indiji, s idejom za aplikaciju koja povećava efikasnost upravljanja energijom.

Više pojedinosti o takmičenju pronaći ćete OVDJE, na mrežnom odredištu Go Green in the City, a događaje vezane uz takmičenje stalno možete pratiti na posebnim profilima na društvenim mrežama Facebook i Twitter.