fbpx
skip to Main Content

25.02.2016. Kancelarija za poslovnu podršku Centra za inovativnost i preduzetništvo UNZE-a: PREPORUKA

U skladu s nastojanjem da podrži mlade ljude u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju, Fondacija UniCredit & Universities raspisala je konkurs u okviru kojeg će dodijeliti:

  • 54 stipendije za međunarodnu praksu u UniCreditu u Austriji, Bosni i Hercegovini, Republici Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Rusiji, Srbiji i Velikoj Britaniji te
  • 8 stipendija za pohađanje ljetne škole na fakultetima u Barseloni (Barcelona Graduate School of Economics) i Londonu (London School of Economics and Political Science).

 

Otvorene prijave za stipendije za međunarodnu praksu u banci UniCredit
Stipendije iznose 700 EUR mjesečno, a uz to će Fondacija stipendistima isplatiti 1.000 EUR za troškove puta, viza i druge troškove. Praksa se organizira u trajanju 3 ili 6 mjeseci, ovisno o potrebi pojedine organizacijske jedinice u kojoj se radi, s početkom od juna 2016.
Prijave su moguće do 18. 03. 2016. Naučni odbor Fondacije odabrat će dobitnike do 30. aprila 2016. Pravo na prijavu imaju državljani zemalja u kojima posluje UniCredit, koji studiraju u oblasti ekonomije, finansija, bankarstva, menadžmenta, inžinjeringa, matematike, informatike, prava i srodnih oblasti na bilo kojem univerzitetu u svijetu. Kandidati također moraju biti studenti minimalno druge godine dodiplomskog studija.

Otvorene prijave za stipendije za pohađanje ljetne škole
Stipendije iznose 1.500 EUR za pohađanje ljetne škole u trajanju od maksimalno tri sedmice u periodu od juna do augusta 2016. godine na fakultetima u Barseloni i Londonu. Stipendistima će biti pokriveni i troškovi univerzitetskih naknada. Prijave su moguće do 15. 03. 2016. Pravo na prijavu imaju državljani zemalja u kojima UniCredit posluje, koji studiraju na bilo kojem univerzitetu u svijetu, te studenti iz bilo koje zemlje koji studiraju na univerzitetima lociranim u jednoj od zemalja u kojima posluje UniCredit. Pored toga neophodno je da kandidati budu studenti minimalno treće godine fakulteta ili da budu upisani na master studij iz oblasti ekonomije, finansija, bankarstva, menadžmenta, inžinjeringa, političkih nauka ili prava. Studenti doktorskih studija se ne mogu prijaviti. Naučni odbor Fondacije odabrat će dobitnike do 15. aprila 2016.

 

 

  • Kandidati također treba da dobro govore engleski jezik i imaju dobar prosjek ocjena.
  • Prijave se popunjavaju elektronski, na web-stranici Fondacije UniCredit & Universities. (Tu se može, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Fondacije, pronaći i više detalja. Također se možete obratiti i na e-mail adresu: unicreditanduniversities@unicredit.eu)

Izvor: https://studomat.ba/otvorene-prijave-za-stipendije-fondacije-unicredituniversities/57358/

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search