skip to Main Content

Ova web-stranica vlasništvo je Univerziteta u Zenici (u daljnjem tekstu: UNZE). Molimo da pažljivo pročitate rubriku Uslovi korištenja prije samog korištenja web-stranice. Pristupanjem web-stranici unze.ba i korištenjem materijala s web-stranice i ostalih online servisa, obavezujete se prihvatiti navedena pravila korištenja. Ukoliko se ne slažete s ovim pravilima korištenja, molimo Vas da ne koristite informacije s web-stranice unze.ba

Korištenjem bilo kojeg dijela web stranice unze.ba automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovno čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem unze.ba, ili bilo kojeg dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Niti jedan dio unze.ba ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, ni za njihovo promoviranje.

Lična, autorska i druga prava

UNZE polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod).

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice bez dozvole vlasnika autorskih prava (partneri UNZE, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Sadržaj objavljen na unze.ba ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Univerziteta u Zenici, ili na bilo koji način kojim se može uzrokovati šteta Univerzitetu ili bilo kojoj trećoj osobi u skladu s propisima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na unze.ba vrijeđa Vaše osobno, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke.

Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom utvrđivanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na druge web-stranice

UNZE sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i UNZE se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

UNZE se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera, besplatnih sadržaja i linkova na vanjske stranice, kao i veza do drugih internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati.

UNZE nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na internet stranicama kreiranima od strane trećih osoba.

Pristup unze.ba i svim njegovim sadržajima dopušten je osobama bilo kojeg uzrasta, osim ako uz određeni sadržaj nije navedeno drugačije.

Obaveze korisnika

Korisnicima UNZE stranice, kao i socialnih linkova tipa Twitter, Facebook, YouTube, itd., strogo je zabranjeno: objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće BiH i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog programa i/ili hardvera kao i telekomunikacijske opreme.

Zaštita privatnosti, tajnost podataka i cookies

Što se tiče pitanja vezanih uz obradu i zaštitu vaših ličnih podataka i korištenje kolačića, molim pogledajte našu Politiku privatnosti.

Izmjene pravila korištenja

UNZE zadržava pravo bez najave povremeno promijeniti ili modificirati pravila. O važnim promjenama i dopunama UNZE može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na Portalu.

Korištenjem bilo kojeg sadržaja na unze.ba, smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Univerzitet u Zenici 2024 - Sva prava zadržana

Back To Top
Search
en_USEN