fbpx
skip to Main Content

Kancelarija za razvoj karijera i kompetencija Univerziteta u Zenici: PREPORUKA

Kancelarija za razvoj karijera i kompetencija Univerziteta u Zenici želi studente/ice, nastavno i akademsko osoblje Univerziteta u Zenici informirati da je za 2016. godinu otvoren Konkurs za godišnju nagradu za najbolji naučno-istraživački rad u oblasti ekonomske historije Balkana.

– Konkurs su raspisali Centar za liberalno-demokratske studije i izdavačka kuća Arhipelag.
Odnosi se na diplomske, master i magistarske radove, ili doktorske disertacije, koji/e su odbranjeni/e u toku posljednjih pet godina, ili su u procesu odbrane, na teritoriji Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i na neobjavljene monografije autora iz tih zemalja, te i na akademske radove državljana balkanskih zemalja odbranjene u inozemstvu na engleskom jeziku, kao i na njihove neobjavljene radove napisane na engleskom jeziku.
– Prihvaćeni će biti samo radovi koji se bave temama sa teritorije bar jedne od navedenih zemalja, počev od antičkog doba zaključno s krajem XX vijeka.
– Kandidati moraju imati manje od 40 godina u trenutku podnošenja rada.
– Radove u pdf.-u ili Wordu treba poslati na e-mail adresu: price@arhipelag.rs
– Konkurs je otvoren do 1. marta 2016.
– Najbolji rad će, uz eventualna skraćenja dogovorena s autor(ic)om, biti objavljen u ediciji “Summa” Arhipelaga, a njegov autor/ica će dobiti nagradu od 2.000 EUR.
Izvor: https://www.clds.rs/newsite/naslovna.html

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search