O održanom Danu otvorenih vrata, 23.4.2018. godine

O održanom Danu otvorenih vrata, 23.4.2018. godine

U srijedu 23. aprila 2018. godine u Kampusu Univerziteta u Zenici održan je Dan otvorenih vrata.  Ovom prilikom maturanti su imali priliku dobiti informacije o uvjetima upisa i studiranja na fakultetima  Univerziteta, upoznati se sa nastavnim planovima, razmijeniti iskustva sa studentima, ali i razgovarati sa nastavnicima.

Na platou ispred Metalurško – tehnološkog fakulteta organiziran je program, a budućim brucošima su se ovom prilikom obratili prof.dr sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, gospodin Željko Bodul, pomoćnik Ministra Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i gospodin Jasmin Duvnjak, predsjedavajući Skupštine ZDK.  O tome kakve prilike pruža studiranje na Univerzitetu u Zenici govorili su najuspješniji studenti,  članovi tima Pravnog fakulteta koji su na  takmičenju iz  međunarodnog trgovačkog prava i međunarodne trgovačke arbitraže „Villem C. Vis International Comercial Arbitration Moot” ostvarili historijski uspjeh, zatim Harun Hrustić,  student Mašinskog fakulteta koji je također član tima pobjednika na inovatorskom takmičenju u Sarajevu, ali i dio tima koji je izradio prvi 3D printer u Bosni i Hercegovini i Samra Duraković, članica odbojkaškog tima Univerziteta u Zenici, koji je također ostvario odlične rezultate na turniru u Dubrovniku. Za zabavni dio programa i odličnu atmosferu pobrinuli su se profesor Milenko Karović i Omladinski hor koji su izveli nekoliko popularnih muzičkih hitova.

Nakon programa, budući studenti su imali priliku da posjete prostorije fakulteta gdje su u razgovoru sa studentima i nastavnicima imali priliku saznati o iskustvima studiranja na fakultetima Univerziteta, radu Unije studenata, te uvjetima smještaja u Studentski centar.