ODLIČNI REZULTATI STUDENATA POLITEHNIČKOG FAKULTETA NA GRAĐEVINIJADI

ODLIČNI REZULTATI STUDENATA POLITEHNIČKOG FAKULTETA NA GRAĐEVINIJADI

Studenti našeg Univerziteta nastavljaju nizati sjajne uspjehe na međunarodnim takmičenjima.
Ovog puta Univerzitet u Zenici u najboljem svjetlu su predstavili studenti Politehničkog fakulteta na 46. Građevinijadi.

Susreti Građevinskih fakulteta, sa prostora jugoistočne Evrope ove godine se održavaju po 46 put, a domaćin je Građevinski fakultet iz Skopja. Ovogodišnja Građevinijada se održava u Budvi u periodu 01-04 maja, a učešće su uzeli studenti sa 26 građevinskih fakulteta.
Osim sportskih aktivnosti, iz disciplina, košarka, mali fudbal, odbojka, šaha za studente i studentice, i ove godine su organizovana naučna takmičenja iz raznih područja građevinarstva.
Prema konačnim rezultatima, studenti zeničkog Politehničkog fakulteta su zauzeli prvo mjesto u takmičenju iz znanja iz određenih naučnih oblasti građevinarstva. Tu titulu su uzeli ispred Novog Sada, Tuzle, Beograda, Mostara, Skopja, Sarajeva,…
U ukupnom plasmanu, zajedno sa sportskim aktivnostima studenti zeničke Politehnike su zauzeli treće mjesto.

 Studenti su se iz Budve vratili sa peharima i medaljama za osvojeno 1. mjesto iz Betonskih konstrukcija, 2. mjesto iz Organizacije i tehnologije građenja, 3. mjesto iz Metalnih konstrukcija, kao i osvojeno 1. mjesto u košarci za djevojke, 3. mjesto u odbojci za djevojke, 3. mjesto u šahu i 4. mjesto u odbojci za muškarce.

U nedjelju, 05.04.2019. godine u prostorijama Politehničkog fakultetu organiziran je i svečani prijem za studente. Studente je ugostio dekan, prof.dr.sc. Sabahudin Jašarević, koji se

koji se ovom prilikom zahvalio studentima na odličnoj promociji Univerziteta u Zenici, Politehničkog fakulteta i Odsjeka.