skip to Main Content

Održana naučna konferencija “1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine – Izazovi i perspektive”

Danas je na Univerzitetu u Sarajevu – Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije održana je naučna konferencija “1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine – Izazovi i perspektive”, u organizaciji Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, Pravnog fakulteta Univeziteta u Zenici i Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca.
Uvodnim obraćanjima učesnike su pozdravili dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije prof. dr Jasmin Ahić, rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Zenici prof. dr Jusuf Duraković, te u ime VKBI-a general Vahid Karavelić.
Ugledna imena akademske zajednice sa Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Zenici, kao i predstavnici organizacija civilnog društva bili su izlagači u okviru tri konferencijska panela “1.mart – Dan nezavisnosti BiH najznačajniji datum u modernoj historiji Bosne i Hercegovine”, “Sigurnosni izazovi i prijetnje – 32 godine poslije”, te “Preporuke i zaključci – kako dalje?”.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Univerzitet u Zenici 2024 - Sva prava zadržana

Back To Top
Search
en_USEN