fbpx
skip to Main Content

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU UNIVERZITETA U ZENICI I UDRUŽENJA POSLODAVACA ZENICE

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU UNIVERZITETA U ZENICI I UDRUŽENJA POSLODAVACA ZENICE

Danas je u Rektoratu Univerziteta u Zenici upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji između Univerziteta u Zenici i Udruženja poslodavaca Zenica. Memoradnum su potpisali rektor, prof.dr.sc. Jusuf Duraković u ime Univerziteta u Zenici i gđa. Senaida Turkić predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Zenica u ime Udruženja, a u prisustvu gdina Mladena Perića, predsjednika Skupštine Udruženja poslodavaca Zenica i gđe Benjamine Šaranović, sekretara Udruženja poslodavaca Zenica.

„Danas je konkretizirana buduća saradnja između dvije institucije: Univerziteta u Zenici i Udruženja poslodavaca Zenica. Također, ovo je prilika da naši studenti dobiju potpune informacije o tome koji su to sve pravni subjekti zainteresovani da sutra sarađuju i studentima daju priliku da kroz praksu primjene stečena znanja. Sva dosadašnja iskustva pokazuju da su naši studenti teoretski dobro obučeni, međutim  jako malo imaju tog praktičnog dijela.“ – kazao je prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici.

„Današnjim potpisivanjem Memoranduma, mi smo naše Udruženje otvorili Univerzitetu i studentima. Sretni smo i  zadovoljni jer trenutno imamo rektora koji dolazi iz privrede i koji jako dobro razumije naše probleme, te što na mjestu ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport imamo člana akademske zajednice. Vrlo je važna ta saradnja između poslodavaca i studenata, pogotovo u trenutku kada mladi ljudi masovno odlaze. Ovo je prilika da studenti dođu kod poslodavca, da vide šta je to što mi zapravo radimo, te da mi one studente koji su dobri školujemo i da im damo stipendije i na taj način ih zadržimo da ostanu u Bosni i Hercegovini“ – istakla je gđa Senaida Turkić, predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Zenice.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search