skip to Main Content

Potpisan Sporazum o saradnji između Univerziteta u Zenici i JU Penzionerski dom sa stacionarom

Danas je u Kabinetu Rektora upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Zenici i JU Penzionerski dom sa stacionarom. Sporazum su potpisali prof. dr. sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici i gospodin Damir Jukić, direktor JU Penzionerski dom sa stacionarom.

Na sastanku je istaknuto kako će ovim Sporazumom biti produbljena dosadašnja saradnja između dvije ustanove, te da će od posebnog značaja biti mogućnost obavljanja stručne prakse za studente Medicinskog fakulteta s obzirom da u Penzionerskom domu borave uglavnom korisnici kojima je neophodna određena zdravstvena njega. Osim obavljanja stručne studentske prakse, saradnja će biti uspostavljenja i na realizaciji različitih projekata, organizaciji stručnih konferencija, seminara i drugih aktivnosti u interesu obje institucije.

Rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Jusuf Duraković se zahvalio na inicijativi za potpisivanje Sporazuma te istakao kako: „ je ovo dobra prilika za naše buduće ljekare da mogu obavljati praktični dio ovdje u Zenici i našem kantonu. Na takav način širimo infrastrukturnu bazu i tehnički i stručno, te stvaramo uslove kako bi naš Medicinski fakultet postao prepoznatljiv.“

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Univerzitet u Zenici 2024 - Sva prava zadržana

Back To Top
Search
en_USEN