Prezentacija stipendija Vlade SAD-a na Univerzitetu u Zenici

Prezentacija stipendija Vlade SAD-a na Univerzitetu u Zenici

U utorak, 21.03.2017. godine Univerzitet u Zenici posjetili su predstavnici Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, Elizabeta Delalić, stručni saradnik za obrazovanje i kulturu, Adriana O`Flanagan, koordinatorka za akademske razmjene i Aleksandra Popović, savjetnica za studente ispred Education USA. Tom prilikom organiziran je sastanak u Kabinetu rektora Univerziteta u Zenici prof. dr Dževada Zečića, kao i prezentacija stipendija Vlade SAD-a u zgradi Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Predstavnici Ambasade SAD-a prezentirali su The Fulbright Student Program, The Fulbright Visiting Scholar Program, The Hubert H. Humphrey Fellowship i The Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD).

Kroz navedene programe studentima se pruža prilika boravka i studiranja na nekom od američkih univerziteta u trajanju od jednog semestra ili cijele akademske godine, i to za studente na dodiplomskom, postdiplomskom i doktorskom studiju, kao i mogućnost boravka u SAD-u i na univerzitetima u svrhu istraživanja.

Za sve detaljnije informacije, pogledajte prezentacije.