Prijem za studente koji su ostvarili odlične rezultate na sportskim takmičenjima

Prijem za studente koji su ostvarili odlične rezultate na sportskim takmičenjima

Danas je u Rektoratu Univerziteta u Zenici organiziran prijem za studente koji su ostvarili odlične rezultate na sportskim takmičenjima

Studente, profesore i trenere je ugostio prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici. Rektor  je uputio iskrene čestitke takmičarima, zahvalio im se na odličnoj promociji Univerziteta u Zenici u području sporta, te im zaželio mnogo uspjeha na predstojećim takmičenjima.

Prof.dr.sc. Aleksa Stanković studente je upoznao sa planovima za odlazak na turnire i takmičenja do kraja ove godine, kao i planovima organiziranja univerzitetske lige, te najavio učešće sportksih ekipa Univerziteta u Zenici na međunarodnom turniru u Dubrovniku u decembru 2019. godine.

Prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici studentima je uručio zahvalnice.

Na Građevinijadi održanoj početkom maja u Budvi u ukupnom plasmanu, zajedno sa sportskim aktivnostima studenti Politehničkog fakultetu  su zauzeli treće mjesto,  donijeli su pehare  i medalje za  osvojeno 1. mjesto u košarci za djevojke, 3. mjesto u odbojci za djevojke, 3. mjesto u šahu i 4. mjesto u odbojci za muškarce.

Na Mašinijadi koja je istovremeno održavala u Bečićima učestvovali su studenti Mašinskog fakultet i to  u muškoj odbojci, muškom fudbalu, te muškom i ženskom šahu. Odigrane su utakmice sa studentima fakulteta iz Podgorice 6:0, sa studentima fakulteta iz Niša u četvrtfinalu 3:0, u polufinalu sa studentima fakulteta iz Beograda 5:1, a u finalu je odigrana utakmica sa studentima fakulteta iz Kraljeva, odnosno zlatni pehar iz fudbala je osvojen sa rezultatom 6:4. U ženskom šahu naše predstavnice su osvojile 5. mjesto, a studenti u takmičenju u muškom šahu su osvojili 3. mjesto.

Važno je istaći i odličan rezultat studenta Ekonomskog fakulteta Ahmeda Krnjića koji je u aprilu 2019. godine u Sofiji, Bugarska osvojio tutulu prvaka Evrope u kick boxu (WAKO PRO asocijacija).