skip to Main Content

Rektorska konferencija/Rektorski zbor BiH posvećen nastavi i brojnim inicijativama

Rektorska konferencija/Rektorski zbor BiH danas je održala online sastanak pod predsjedavanjem rektora Univerziteta u Zenici prof. dr. Jusufa Durakovića. Rektorima javnih univerziteta/sveučilišta prezentirana je informacija o napretku u pristupanju Bosne i Hercegovine u članstvu CESSDA-ERIC i ESS-ERIC na inicijativu CREDI centra.

Rektori univerziteta/sveučilišta prihvatili su informaciju o realizaciji/provedbi nastave u zimskom semestru na javnim visokoškolskim institucijama. Nastava na svim univerzitetima/sveučilištima provodi se u kombiniranom modelu i teče u skladu s epidemiološkim uvjetima.

Rektorska konferencija/zbor BiH usvojila je prijedlog odluke za pokretanje postupka dodjele priznanja Rektorske konferencije/zbora BiH za 2021.

U okviru dana Sveučilišta u Mostaru 9. decembra/prosinca 2021. u Mostaru će se održati zajednička rektorska konferencija Rektorskog zbora/konferencije Bosne i Hercegovine i Rektorskog zbora Republike Hrvatske. Razmatrat će se svi oblici saradnje/suradnje između javnih univerziteta/sveučilišta i razmijenit će se razna iskustva u svrhu jačanja međusobne saradnje/suradnje i pomoći.

Na sjednici je razmatrana Implementacija Prioriteta za razvoj visokog obrazovanja u BiH, poziv Američke vlade za Fullbright Visiting Scholar program i druga pitanja.

Sveučilište u Mostaru

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Univerzitet u Zenici 2024 - Sva prava zadržana

Back To Top
Search
en_USEN