fbpx
skip to Main Content

Rektoru i članovima menadžmenta Univerziteta u Zenici uručene zahvalnice Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “ Zlatni ljiljan” Grada Zenice

Rektoru I članovima Menadžmenta Univerziteta U Zenici Uručene Zahvalnice Organizacije Porodica šehida I Poginulih Boraca “ Zlatni Ljiljan” Grada Zenice

Predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “ Zlatni ljiljan” Grada Zenice danas su posjetili Univerzitet u Zenici i tom prilikom uručili plaketu i zahvalnicu prof.dr.sc Damiru Kukiću, te zahvalnice prorektorima, dekanima fakulteta i direktoru Studentskog centra za nesebičnu podršku  i razumijevanje koju su pružali djeci šehida i poginulih boraca.

Priznanja je uručila predsjednica Organizacije gđa Nihada Husejnagić, te se ovom prilikom u prigodnom obraćanju zahvalila prisutnima za dugogodišnju saradnju i podršku, te istakla da je u proteklom periodu na Univerzitetu u Zenici studiralo više od 250 djece šehida i pogiinulih boraca.

“Ovo je veliko priznanje za nas i potvrda naše dugogodišnje kvalitetne, korektne i kontinuirane saradnje. Mi imamo odličnu saradnju sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca “ Zlatni ljiljan” Grada Zenice, ne samo jer želimo poštovati odredbe Zakona o dopunskim pravima boraca i njihovih porodica, nego što svi mi na Univerzitetu shvatamo da je ovo naša moralna i strateška obaveza. Želimo da djeci iz ove kategorije pružimo normalnu šansu da pokažu ono šta mogu. Ponosni smo na ove zahvalnice i nadamo se da ćemo nastaviti saradnju, koju svakako možemo i popraviti, pogotovo kada su u pitanju zapošljavanja.”, kazao je prof.dr.sc. Damir Kukić.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search