fbpx
skip to Main Content

Zaključen Protokol o saradnji između Univerziteta u Zenici i Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona

Zaključen Protokol O Saradnji Između Univerziteta U Zenici I Zavoda Zdravstvenog Osiguranja Zeničko-dobojskog Kantona

Danas, u srijedu, 3. februara 2016., prof. dr. Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici (UNZE) i g. Senaid Begić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona (ZZO ZDK), su u prisustvu prof. dr. Enesa Bikića, dekana Pravnog fakulteta, i doc. dr. Alaudina Brkića, dekana Ekonomskog fakulteta, te predstavnika medija zaključili Protokol o saradnji sa ciljem razvijanja uzajamne saradnje učešćem u javnim programima zapošljavanja mladih nezaposlenih osoba bez radnog iskustva Federacije Bosne i Hercegovine i Zeničko-dobojskog kantona.
U skladu s potpisanim dokumentom, Univerzitet u Zenici će Zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK dostavljati podatke o studentima završenicima I, II i III ciklusa studija, kao i podatke o studentima završenicima I, II i III ciklusa studija Pravnog i Ekonomskog fakulteta UNZE-a, koji su na osnovu ostvarenog uspjeha u toku studija odlukama dekana Pravnog i Ekonomskog fakulteta i rektora UNZE-a nagrađivani.
S druge strane, Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK će se prijavljivati na javne pozive poslodavcima za učešće u programima za sufinansiranje zapošljavanja mladih nezaposlenih osoba bez radnog iskustva (pripravnika), te kroz odobrene programe primati diplomirane ekonomiste i diplomirane pravnike s Univerziteta u Zenici na 50% odobrenih aplikacija za prijem pripravnika. Ključni kriterij za odabir bit će ostvareni uspjeh tokom školovanja, tj. prosjek ocjena i nagrade koje su dobili tokom školovanja. Period važenja ovog Protokola je pet godina.

Rektor prof. dr. Zečić ocjenjuje da se radi o izuzetnoj mogućnosti za diplomante UNZE-a: „S obzirom na današnje teško zapošljavanje mladih ljudi, ovaj Protokol i mogućnosti koje otvara daju poticaj našim studentima da rade i trude se biti najbolji, jer se taj napor sada svakako može isplatiti“.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search