fbpx
skip to Main Content

28.12.2015. TEŠANJ: MF UNZE: NOVOGODIŠNJI SUSRET ALUMNIJA

28.12.2015. TEŠANJ: MF UNZE: NOVOGODIŠNJI SUSRET ALUMNIJA

Kao i 2014. godine tako je i 2015. godine upriličen Alumni susret raznih generacija Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Domaćin ovogodišnjeg susreta inženjera, magistara i doktora koji su svoja zvanja stekli na MF bila je Opština Tešanj u saradnji sa poslovnim sistemima MANN-Hummel, BEM i Pobjeda.

Nakon intoniranja himne BIH u ime Mašinskog fakulteta alumnije i domaćine je pozdravio dekan MF UNZE doc.dr Fuad Hadžikadunić koji je predstavio sadašnje najvažnije odrednice rada MF. U ime Opštine Tešanj prisutnima se obratio načelnik Opštine mr. Suad Huskić koji je predstavio najvažnije statističke podatke vezane za ovu opštinu u kojoj radi veliki broj alumnija MF kao i drugih fakulteta UNZE. U nastavku svečarske sjednice alumnija kojih je bilo više od stotinu prisutnima su o značaju Alumni mreža govorili prof.dr Darko Petković (direktor CIP UNZE), razvoju UNZE (prorektor v-prof.dr Malik Čabaravdić) i ulozi i značaju školovanja mašinskih inženjera (prof-dr Safet Brdarević). U ime glavnog sponzora cijele manifestacije svjetski priznate kompanije MANN-Hummel prisutnima se obratio gosp. Mahmut Galijašević, direktor fabrike u Tešnju.

Poslije sadržajnog radnog dijela upriličeno je druženje alumnija u prijatnoj atmosferi uz nezaobilazna podsjećanja na studentske dane kao i razgovore o mogućnostima poslovno tehničke i druge saradnje firmi u kojima alumniji danas rade. Na kraju objavljen je poziv alumnijima za registraciju na novoj bazi i software-u koji će biti u funkciji početkom 2016.godine te imenovanje predstavnika različitih generacija koji će raditi na animiranju alumnija MF UNZE.

Na kraju uz sve navedene osobe koje su učestvovali u realizaciji Alumni susreta MF UNZE potrebno je naglasiti veliki napor koji su u organizaciji u ime domaćina podnijeli alumniji Edin Garić i Adnan Lihić te Lamija Subašić u ime CIP UNZE.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search