skip to Main Content

ADRIATIC METALS ZAPOŠLJAVA INŽENJERE FAKULTETA INŽENJERSTVA I PRIRODNIH NAUKA

Inženjeri s diplomama Fakulteta inženjerstva i prirodnih nauka (FIPN) su prepoznati kao izvanredan kadar na tržištu rada, kako u BiH tako i u cijelom svijetu. Teško je naći kompaniju u širem okruženju koja ne zapošljava barem jednog našeg inženjera: Adriatic Metals BH, Heidelberg Materials Cement Kakanj,  GS TMT Travnik, Natron Hayat Maglaj, ArcelorMittal Zenica, Elsta Mosdorfer Bosnia Živinice,  Komochem Visoko, IGM Visoko, Nexe Tvornica opeke Sarajevo, samo su neki od primjera kompanija u kojima ključne i najdogovornije pozicije zauzimaju kadrovi koji su svoje diplome stekli na ovom Fakultetu.

Najnoviji primjer povjerenja kojeg kompanije imaju u kvalitet obrazovanja FIPN-a je zapošljavanje, odmah po diplomiranju, mladih inženjera: Berina Čolomana dipl. ing. nemetalnih materijala i Armina Čauševića, dipl. ing. hemijskog inženjerstva u kompaniji „Adriatic Metals BH“ d.o.o. FIPN je s navedenom kompanijom u ovoj godini potpisao i Sporazum o poslovnoj, nastavno-naučnoj i tehničkoj saradnji. Prema riječima predstavnika Odjela ljudskih resursa, kompanija će sa širenjem obima proizvodnje imati potrebu za zapošljavanjem većeg broja inženjera metalurgije, materijala, hemijskog inženjerstva, zaštite na radu i zaštite od požara te zaštite okoliša, odnosno kadrova koji svoje vrijedne diplome ostvaruju na Fakultetu inženjerstva i prirodnih nauka, fakultetu s najdužom tradicijom obrazovanja kadrova u regiji srednje Bosne.

Adriatic Metals BH je podružnica Adriatic Metals Plc, kompanije koja se bavi istraživanjem, eksploatacijom i preradom plemenitih i osnovnih metala. Otvaranje rudnika srebra i cinka u Varešu jedna je od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini. U istraživanje, razvoj, izgradnju infrastrukture i postrojenja za preradu rude do sada je uloženo gotovo 450 miliona KM.

 

 

.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Univerzitet u Zenici 2024 - Sva prava zadržana

Back To Top
Search
en_USEN