skip to Main Content

Predstavnici Univerziteta u Poatjeu u posjeti Univerzitetu u Zenici

U periodu od 13. do 17. maja 2024. godine Univerzitet u Zenici će ugostiti predstavnike Univerziteta u Poatjeu (Université de Poitiers) te će u tom periodu biti organizovan niz sastanaka i treninga za zaposlenike Univerzitet u Zenici, kao i predavanja za studente.

U Kabinetu Rektora danas je upriličen zvanični prijem za goste iz Poatjea kojem su pored rektora, prof.dr.sc. Jusufa Durakovića prisustvovali i prorektori.

„Univerzitet u Zenici je opredjeljen da uspostavlja stratešku saradnju sa Univerzitetom u Poatjeu koji je star 593 godine i nama predstavlja veliku čast i zadovoljstvo da možemo jačati saradnju između ova dva univerziteta.“, kazao je rektor prof. dr. sc. Jusuf Duraković. Rektor je istakao i da su predstavnici Univerziteta u Poatjeu izrazili želju za proširenjem saradnje u oblasti pravnih i ekonomskih nauka, te tehničkih nauka, a posebno je istakao i veoma značajnu mogućnost saradnje u vidu zajedničkih studija sa diplomama oba univerziteta.

Kroz prethodne sastanke oba univerziteta su definisala  prioritete saradnje te će tokom ove zvanične posjete na Univerzitetu u Zenici između ostalog razgovarati i proširenju saradnje u segmentu naučno-istraživačkog rada, unapređenju mobilnosti studenata i zaposlenika, kontinuiranoj edukaciji zaposlenika, a poseban akcenat će biti stavljen na saradnju u okviru istraživanja za master i doktorske disertacije, te razvijanje zajedničkih studijskih programa.  Univerzitet u Poatjeu je jedan od najstarijih univerziteta u Evropi, osnovan 1431.godine, a jedan od bivših studenata ovog Univerziteta je poznati naučnik i filozof Dekart.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Univerzitet u Zenici 2024 - Sva prava zadržana

Back To Top
Search
en_USEN