Best of South-East stipendije za 2018/19. godinu

Best of South-East stipendije za 2018/19. godinu

Best of South-East stipendijski program je kreiran za  diplomante i studnete studijskih programa ekonomije i prava  a priliku za prijavu na stipendiju imaju studenti/diplomanti iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona. Cilj programa je pružiti studentima/ diplomantima mogućnost za dodatnu edukaciju na internacionalnom nivou, radno iskustvo, praksu ili trening u Steiermärkische Sparkasse Bank, što će im olakšati kasniji put u profesionalnoj karijeri. Obje vrste programa traju 12 mjeseci( trainee- više orijentisan prema praktičnom radu i internship- fokus na akademskom usavršavanju) te je za isti period obezbijeđena mjesečna stipendija i troškovi smještaja.  Studenti koji budu odabrani po ovom programu će biti upisani na Univerzitet u Gracu kao studenti u razmjeni u trajanju od jedne akademske godine, a pored akademskog dijela studenti će imati mogućnost da borave na praksi/treningu u Steiermärkische Sparkasse Bank.

Detalje o programu i aplikacionom procesu možete pronaći na https://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/bestofsoutheast/.

Za dodatne informacije možete kontaktirati: Mag. Christa Grassauer (Büro für Internationale Beziehungen, Universität Graz), Tel. 0316/380-1254, christa.grassauer@uni-graz.at

Rok za podnošenje aplikacija:  07.12.2017 (Rok za prijem kompletirane aplikacije putem e-maila) 

Napomena: studenti Univerziteta u Zenici kojima bude odobrena stipendija su se dužni javiti Uredu za međunarodnu saradnju kako bi kompletirali potrebnu dokumentaciju za odlazak u razmjenu.