fbpx
skip to Main Content

NA UNIVERZITETU U ZENICI SVEČANO OBILJEŽEN POČETAK AKADEMSKE GODINE

NA UNIVERZITETU U ZENICI SVEČANO OBILJEŽEN POČETAK AKADEMSKE GODINE

Danas je na fakultetima Univerziteta u Zenici počela nova akademska godina. Tom prilikom je, uz poštivanje epidemioloških mjera zaštite od  COVID-19 virusa, organiziran i svečani prijem brucoša. Prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici i prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta posjetili su prva predavanja na Politehničkom fakultetu i na Mašinskom fakultetu, te uz dekana Politehničkog fakulteta, prof.dr.sc. Sabahudina Jašarevića i dekana Mašinskog fakulteta, prof.dr.sc. Fuada Hadžikadunića,  studentima poželjeli dobrodošlicu.

Prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor  Univerziteta u Zenici je ovom prilikom u svom obraćanju brucošima kazao  da stjecanjem novih znanja imaju priliku i privilegiju, ali i odgovornost da postanu oni subjekti u društvu koji mogu mijenjati to društvo u pozitivnom smjeru. Rektor je također istakao da će nastavnici i saradnici na Univerzitetu u Zenici učiniti sve da stvore preduvjete na temelju kojih će studenti moći ostvariti svoje akademske ciljeve.

Prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta  prenio je čestitke i zaželio dobrodošlicu studentima u ime svih članova Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Mirzom Ganićem. Ovom prilikom prof.dr.sc. Spahija Kozlić, kazao je studentima da  će Vlada Zeničko-dobojskog kantona osigurati stipendije za sve studente koji ispunjavaju formalne uslove, te da je cilj Vlade Zeničko-dobojskog kantona da osigura kvalitetne uslove za izvođenje nastave.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search