fbpx
skip to Main Content

NJ. E. Jakub Skalnik, ambasador Republike Češke u posjeti Univerzitetu u Zenici

NJ. E. Jakub Skalnik, Ambasador Republike Češke U Posjeti Univerzitetu U Zenici
[vc_gallery type=”image_grid” images=”2857,2858,2859” img_size=”full”]

U petak, 17.03.2017. godine Nj.E. Jakub Skalnik, ambasador Republike Češke, posjetio je Univerzitet u Zenici i tom prilikom se sastao sa prof.dr.sc. Dževadom Zečićem, rektorom Univerziteta u Zenici.

Tema razgovora na današnjem sastanku bila je saradnja Univerziteta u Zenici sa univerzitetima u Republici Češkoj, a prvenstveno sa Tehničkim univerzitetom u Ostravi,  kao i zajedničko apliciranje ova dva univerziteta u ERASMUS+ programima razmjene nastavnika i studenata,  te mogućnost saradnje sa drugim univerzitetima u Republici Češkoj.

„Izuzetna mi je čast što mogu po drugi put biti gost Univerziteta u Zenici. Danas smo  razgovarali o mogućnostima saradnje između Univerziteta u Zenici i Tehničkog univerziteta u Ostravi. Univerzitet u Ostravi je iskazao interes za saradnju sa Univerzitetom u Zenici, prije svega zbog specifičnosti okruženja u kojem obavljaju djelatnosti. Sada ćemo pokušati uspostaviti saradnju Univerziteta u Zenici sa drugim univerzitetima poput Univerziteta u Pragu, Univerziteta u Plzenu, Univerziteta u Liberecu i drugih. Svakako se iskreno nadam da ovo nije posljednji put da sam u posjeti  Univerzitetu u Zenici, te se nadam  da ćemo imati još sastanaka, kao i  da ćemo nastaviti uspješnu saradnju.“ izjavio je NJ. E. Jakub Skalnik.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top