fbpx
skip to Main Content

Obilježimo zajedno Evropski dan jezika, 26. septembar!

Obilježimo Zajedno Evropski Dan Jezika, 26. Septembar!
  • Razno

16.9.2020.

EUNIC BiH – Udruženje kulturnih institucija Evropske unije u BiH i Info centar Evropske unije u BiH sa zadovoljstvom vas pozivaju da nam se pridružite u proslavi Evropskog dana jezika. Evropski dan jezika obilježavamo širom Bosne i Hercegovine kroz brojne online događaje namijenjene učenicima, profesorima, nastavnicima te svim ljubiteljima jezika.

Ukoliko želite osvježiti svoje znanje jezika, naučiti nešto novo i osvojiti nagrade, pozivamo vas da se prijavite i učestvujete u brojnim zanimljivim događajima za Evropski dan jezika!

Učenici, nastavnici, profesori, ljubitelji jezika, pridružite nam se da zajedno promovišemo bogatu jezičku i kulturološku raznolikost Evrope te da zajedno potičemo cjeloživotno učenje jezika u školi i izvan nje.

Šta vas očekuje?

Nagradni online kviz Upoznajte jezike za sve građane BiH od 21. do 26.9. 2020. dostupan na upoznajtejezike.euinfo.ba

Družimo se, istražujemo i učimo jezike tokom Veselih časova evropskih jezika 24.9. zajedno sa Goethe institutom, Austrijskim institutom, Dialogo italijanskim centrom i Udruženjem Dante Alighieri, Francuskim institutom i Ambasadom Španije u BiH.

Web konferencija za nastavnike i profesore stranih jezika Kako podučavati strane jezike online? u saradnji sa Ambasadom Italije u BiH, Austrijskim institutom, Goethe institutom i Francuskim institutom u BiH održat će se 25.9.2020.

Za dodatne informacije i načine prijave: edl.euinfo.ba

Evropski dan jezika tradicionalno se proslavlja 26. septembra u 47 zemalja članica Vijeća Evrope, gdje se kroz niz aktivnosti skreće pažnja na važnost poznavanja stranih jezika i bogatu lingvističku i kulturalnu raznovrsnost u Evropi.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: info@euic.ba

EDL 2020 Program

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top