fbpx
skip to Main Content

Održana četvrta redovna sjednica Rektorskog zbora/Rektorske konferencije BIH

Održana četvrta Redovna Sjednica Rektorskog Zbora/Rektorske Konferencije BIH

Danas je održana četvrta redovna sjednica Rektorskog zbora/Rektorske konferencije BiH kojom je predsjedavao rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Damir Kukić

Rektori javnih univerziteta i sveučilišta razmatrali su informaciju o realizaciji nastave na javnim univerzitetima i sveučilištu. Zaključeno je kako je nastava uspješno obavljena u kombiniranom modelu prilagođena pandemijskim uvjetima. Time su javne visokoškolske ustanove ispunile svoje primarne zadaće i obaveze koje im proizlaze iz misije i strateških ciljeva.

Rektorski zbor/konferencija BiH razmotrio je informaciju o procesu institucionalne akreditacije i akreditacije studijskih programa. Prezentaciju o akreditaciji održao je direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta/kvalitete BiH prof. dr. sc. Enes Hašić.

Rektori javnih univerziteta/sveučilišta iskazali su nezadovoljstvo postupcima Vlade Federacije BiH za smanjenje sredstava za nauku u visokom obrazovanju. Rektori su Vladi F/BiH uputili zahtjev za povećanje sredstava za nauku smatrajući da je nepravedno i štetno u vrijeme kriza zaustavljati istraživanje i razvoj jer su to činitelji podizanja i unaprijeđenja svakog društva.

Na današnjoj sjednici novi rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Jusuf Duraković imenovan je za predsjednika RZ/K BiH.

Osim toga danas su razmatrani i zaključci koji se odnose na izmjene i dopune Zakona na porez na dohodak Federacije BiH.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search