fbpx
skip to Main Content

ODRŽANA PROMOCIJA DOKTORA NAUKA UNIVERZITETA U ZENICI

ODRŽANA PROMOCIJA DOKTORA NAUKA UNIVERZITETA U ZENICI

Danas je na Univerzitetu u Zenici održana šesnaesta po redu Promocija doktora nauka Univerziteta u Zenici. Na čast doktora pravnih nauka promovirani su: gospođa Dženana Radnočić, gospodin Franjo-Krešimir Šenjug, gospodin Davor Bubalo  i  gospodin Ramo Ljevaković.

„Ovo je jedan od najsvečanijih dana za svaki univerzitet, za akademsku zajednicu i društvo općenito. Naravno da je to velika svečanost i veliki događaj za naš univerzitet. Nažalost zbog epidemije izazvane corona virusom, mi smo to morali organizirati na neki neuobičajen način, ali smo se ipak potrudili da tu promociju organiziramo kao svojevrsnu svečanost.  Mi danas promoviramo četiri doktora nauka i oni zaista predstavljaju, prema mom skromnom mišljenju, neku novu snagu, neku novu energiju koja je neophodna našem bosanskohercegovačkom društvu kako bi se ono moglo mijenjati u pozitivnom smislu.“ , kazao je prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici.

U ime Vlade Zeničko -dobojskog kantona i  u svoje ime čestitke promoviranim doktorima nauka uputio je i prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona. Ovom prilikom prof.dr.sc. Spahija Kozlić je istakao da Vlada Zeničko -dobojskog kantona pruža punu podršku Univerzitetu u Zenici, te je u proteklih nekoliko mjeseci data saglasnost za pokretanje sedam studijskih programa.

„Danas sam promovirana u doktoricu pravnih nauka na Univerzitetu u Zenici i to je veliko zadovoljstvo, kako za mene lično, tako vjerujem i za Univerzitet u Zenici i širu zajednicu. Poručila bih svim studenticama i studentima da koriste naučnu znatiželju, da gledaju da iskoriste svaku priliku i steknu što više znanja, te da razviju svoje vještine. To je jedini način na koji možemo sebe da stavimo u funkciju održivog razvoja društva. Znanje je resurs koji je, po meni, najvažniji za razvoj društva i to svako od nas treba da ima u vidu.“,  istakla je doc.dr.sc. Dženana Radončić.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search