skip to Main Content

ODRŽANO EKIPNO TAKMIČENJE STUDENATA UNIVERZITETA U ZENICI U KUGLANJU

U okviru obilježavanje godišnjice Univerziteta  u Zenici, danas je u Kuglani Zenica održano ekipno takmičenje studenata Univerziteta u Zenici u kuglanju.

U ime Univerziteta u Zenici studentima se obratio prorektor prof.dr.sc. Ilhan Bušatlić, a bacanjem prve kugle takmičenje je otvorila dekanesa Filozofskog fakulteta prof.dr.sc. Alica Arnaut. Takmičenju su prisustvovali još i prorektorica prof.dr.sc. Maša Alijević, predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK gosp. Marinko Tokić i gosp. Nebojša Vasić, kao i predsjednik Unije studenata Faris Preljević.

Takmičenje je organizirano uz podršku i saradnju menadžmenta Univerziteta u Zenici, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Studentskog sportskog saveza i Unije studenata Univerziteta u Zenici, te uz ogromno zalaganje prof.dr.sc. Alekse Stankovića.

Najboljim ekipama dodijeljeni su i pehari:

  • U konkurenciji studentica prvo mjesto osvojila je ekipa Filozofskog fakulteta (731 oboreni čunj), drugo mjesto osvojila je ekipa Politehničkog fakulteta (598 oborenih čunjeva) dok je treće mjesto osvojila druga ekipa  Politehničkog fakulteta (500 oborenih čunjeva).
  • U konkurenciji studenata prvo mjesto je osvojio Politehnički fakultet (1052 oborena čunja), a drugo mjesto je osvojila ekipa Filozofskog fakulteta (815 oborenih čunjeva).

Sportska takmičenja studenata se nastavljaju u četvrtak 19. oktobra kada će biti održano takmičenje u malom nogometu.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Univerzitet u Zenici 2024 - Sva prava zadržana

Back To Top
Search
en_USEN