skip to Main Content

U TEŠNJU ODRŽAN OKRUGLI STO NA TEMU: „SARADNJA UNIVERZITETA I LOKALNIH ZAJEDNICA – STANJE I PERSPEKTIVE NA PRIMJERU UNIVERZITETA U ZENICI I OPĆINE TEŠANJ“.

 

U sklopu obilježavanja godišnjice Univerziteta u Zenici, jučer je u Tešnju, a u saradnji sa Tešanjskom razvojnom agencijom i Općinom Tešanj, održan okrugli sto  i panel diskusija na temu „Saradnja univerziteta i lokalnih zajednica – stanje i perspektive na primjeru Univerziteta u Zenici i Općine Tešanj“.

Okruglom stolu je pored menadžmenta i nastavnika Univerziteta u Zenici,  prisustvovao velikih broj predstavnika privrednih kompanija iz Tešnja,  kao i predstavnici Općine Tešanj, Tešanjske razvojne agencije i Pedagoškog zavoda Zenica.

Panelisti su bili: prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici, Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj, Mahmut Galijašević, direktor kompanije Mann Hummel BA, Aida Salkić, prof., direktorica Pedagoškog zavoda Zenica i Jasmin Kalabić, direktor kompanije InterProcess.

U otvorenoj diskusiji u kojoj su osim panelista učestvovali i prisutni predstavnici realnog sektora, srednjih škola iz Tešnja i Univerziteta u Zenici doneseni su konkretni prijedlozi i mjere u cilju poboljšanja saradnje Univerziteta u Zenici sa privrednicima. Dosadašnja uspostavljena saradnja, jučer je i proširena potpisivanjem petnaest  sporazuma o saradnji sa kompanijama iz Tešnja koje će omogućiti studentima sticanje praktičnih znanja, poboljšati saradnju na naučnoistraživačkim projektima i uspostavljanje institucionalnog pristupa angažovanju stručnjaka Univerziteta u Zenici za rješavanje konkretnih problema u realnom sektoru.

Zaključci sa ovog Okruglog stola bit će prezentirani naknadno.

Nakon ovog događaja organizirana je posjeta svih učesnika kompaniji Mann Hummel BA.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Univerzitet u Zenici 2024 - Sva prava zadržana

Back To Top
Search
en_USEN