fbpx
skip to Main Content

Posjeta delegacije iz Japana Univerzitetu u Zenici

Posjeta Delegacije Iz Japana Univerzitetu U Zenici

U petak, 6.1.2017. godine su Univerzitet u Zenici posjetili gosti iz Japana: Sakuichi Kono, profesor sa Japan School of Policy Making i Tama University Tokyo, Yosuke Ochiai iz organizacije Edotec, Shunsuke Tsuboi, direktor japanske IT kompanije “Space Co. Ltd” i Miyoshi Hiroki, ekspert za razvoj i izgradnju mira japanske agencije JICA.

Nakon što su posjetili laboratorije Politehničkog i Mašinskog fakulteta, sa rektorom prof.dr. Dževadom Zečićem, prorektorom za međunarodnu saradnju v.prof.dr. Malikom Čabaravdićem i prodekanom za naučno-istraživački rad Politehničkog fakulteta v.prof.dr. Samirom Lemešom razgovarali su o mogućnosti implementacije projekta EDOTEC GLOBAL SCHOOL na Univerzitetu u Zenici (https://edotec.org/english/).
Projekat podrazumijeva organizaciju kratkih kurseva sa predavačima iz Japana, o naprednim informacionim tehnologijama (Blockchain, Data Analysis, VR, Robotics), za studente Univerziteta u Zenici. Pored naprednih znanja i vještina, studenti koji završe ove kurseve bi dobili certifikate i priliku za kontakt sa japanskim poslodavcima, a u okviru projekta imali bi praktični zadatak da primjene stečene ICT vještine za rješavanje problema u društvu.

Poziv za prijavu studenata na ovaj projekat bi trebao biti objavljen u oktobru.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search