fbpx
skip to Main Content

Posjeta predstavnika ambasade Savezne Republike Njemačke

Posjeta Predstavnika Ambasade Savezne Republike Njemačke

Dana,  01.12.2016. godine Univerzitet u Zenici su posjetili gđa Susanne Mattis, Ataše Ambasade Savezne Republike Njemačke u Sarajevu, te uvaženi prof. em. dr. dr. Friedrich Naumann. U rektoratu Univerziteta u Zenici upriličen je doček od strane gospodina rektora prof. dr. Dževada Zečića, a prijemu gostiju su prisustvovali: v. prof. dr. Malik Čabaravdić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Zenici, doc. dr. Amela Ćurković, šef odsjeka za Njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, doc. dr. Fuad Hadžikadunić, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, Amra Muslić  Halilović, prof. eng. jez. i knjiž., koordinator za međuuniverzitetsku i međunarodnu saradnju Univerziteta u Zenici i v. prof. dr. Hasan Avdušinović, prodekan za naučno-istraživački rad  Fakulteta za metalurgiju i materijale Univerziteta u Zenici..

Svrha sastanka, između ostalog, je bilo zvanično uručenje donacije Ambasade Savezne Republike Njemačke Univerzitetu u Zenici, odnosno Filozofskom fakultetu, Fakultetu za metalurgiju i materijale,  te Mašinskom fakultetu  Univerziteta u Zenici.

Nakon prezentacije veoma vrijedne bibliotečke građe u okviru dijela donacije za Filozofski fakultet, zatim mjerne opreme koja se koristi za pripremu uzoraka, odnosno precizno vaganje u okviru dijela donacije za Fakultet za metalurgiju i materijale, gosti su posjetili dio objekata i dio laboratorija Mašinskog fakulteta, a u svrhu kratke prezentacije fakulteta i prikaza opreme iz dijela donacije.

Uvaženi gosti su posjetili iDEAlab prostor, gdje je izvršena prezentacija centra i ukazano na njegovu osnovnu namjenu u cilju podsticanja i razvoja studentskog preduzetništva i inovativnosti. Zatim, izvršena je posjeta Laboratoriju za primijenjene mehanike, gdje je prikazana naručena sofisticirana oprema za mjerenje deformacija u okviru donacije, ali i ostala oprema ovoga laboratorija, te opisan način i rezultati dosadašnjeg rada laboratorije za potrebe visokoobrazovnog procesa, naučno-istraživačkog domena i saradnje sa privredom u stručnom i naučnom domenu.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search