Posjeta Rektora Univerziteta u Zenici Sveučilištu u Splitu

Posjeta Rektora Univerziteta u Zenici Sveučilištu u Splitu

Prof. dr sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici posjetio je u  periodu od 08. 01. do 10.01.2018. godine Sveučilište u Splitu, gdje su ga ugostili prof. dr sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr sc. Marko Rosić, prorektor za logistiku, informacijsku infrastrukturu i optimizaciju, prof. dr sc. Alen Soldo, prorektor  za znanost i međunarodnu saradnju, prof. dr sc. Boris Trogrlić, dekan Fakulteta  građevinarstva, arhitekture i geodezije i prof. dr sc. Rosanda Mulić.

Prilikom posjete se razgovaralo o unapređenju saradnje između ove dvije obrazovne institucije u vezi sa učešćem nastavnika i studenata Univerziteta u Zenici na Ljetnoj školi koju organizira Sveučilište u Splitu, kao i u vezi sa realizacijom projekata između pojedinih fakulteta.

Od velikog značaja za Univerzitet u Zenici  je dogovorena saradnja na edukaciji i usvajanju procedura za apliciranje na projekte koji se finansiraju iz EU fondova, posebno imajući u vidu rezultate koje postiže Sveučilište u Splitu u izradi i realizaciji projekata takve vrste, te imajući u vidu rejting koji ima Sveučilište u Splitu prema listi The World University Ranking  koju objavljuje Times Higher Education.