fbpx
skip to Main Content

PREDSJEDNIK USTAVNOG SUDA BIH POSJETIO UNIVERZITET U ZENICI

PREDSJEDNIK USTAVNOG SUDA BIH POSJETIO UNIVERZITET U ZENICI

U posjeti Univerzitetu u Zenici danas je boravio gospodin Mato Tadić, predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Gospodin Tadić se u Rektoratu Univerziteta u Zenici sastao sa prof.dr.sc. Jusufom Durakovićem, rektorom Univerziteta u Zenici,  prof.dr.sc. Larisom Velić, predsjedavajućom Senata Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Ilhanom Bušatlićem, prorektorom za finansije i razvoj Univerziteta u Zenici i prof.dr.sc. Malikom Čabaravdićem, prorektorom za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Zenici. Menadžment Univerziteta u Zenici prezentirao je način funkcionisanja i organizaciju Univerziteta, dok je gospodin Mato Tadić, prisutnima govorio o Ustavnom sudu i aktuelnim pitanjima koja se tiču Ustava BiH.

Nakon posjete Rektoratu, gospodin Mato Tadić, održao je predavanje studentima druge godine Pravnog fakulteta na kojem je govorio o položaju Ustavnog suda, funkcionisanju i organizaciji, o samom načinu nastanka Ustava Bosne i Hercegovine u čijem procesu kreiranja je i sam učestvovao, te odgovorio na niz interesantnih pitanja koja su kroz diskusiju postavljali studenti.

Nakon ovog predavanja, a u sklopu realizacije UNIGEM projekta, održana je radionica „16 dana aktivizma“. UNIGEM projekat se realizira u saradnji sa TPO fondacijom i Ambasadom Velike Britanije, te predstavlja stratešku opredjeljenost univerziteta za uvođenjem rodne perspektive, odnosno osiguranjem rodne ravnopravnosti i sigurnog ambijenta za nastavnike i nastavnice, kao i za studente i studentice na univerzitetima u Bosni i Hercegovini. U svrhu realizacije ovog projekta na Univerzitetu u Zenici formiran je Centar za rodnu ravnopravnost, a članovi Savjetodavnog odbora Centra prof.dr.sc. Maša Alijević i prof.dr.sc. Ilhan Bušatlić sa studentima su razgovarali u okviru radionice.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search