fbpx
skip to Main Content

POČELA IX MEĐUNARODNA NAUČNO-STRUČNA KONFERENCIJA BDC 2021

POČELA IX MEĐUNARODNA NAUČNO-STRUČNA KONFERENCIJA BDC 2021

U organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, danas je u hotelu Zenica počela dvodnevna IX međunarodna naučno-stručna konferencija BDC 2021 – Stanje i perspektive digitalne transformacije poslovanja zemalja Zapadnog Balkana. Konferenciju je organizovao Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, Ekonomskim fakultetom Podgorica Univerziteta Crne Gore, Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Tuzli.

U ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona čestitke i dobrodošlicu uputili su  pof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i gđa. Vanja Udiljak, predstavnica Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona.

Konferenciju je svečano otvorio prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici. „Velika je čast, meni kao rektoru, da u sastavu našeg Univerziteta postoji fakultet kao što je Ekonomski fakultet, koji danas okuplja ekonomske fakultete iz regije. Posebno mi je drago što ovdje vidim ugledne privrednike, predstavnika Privredne komore i to mi daje nadu da će naš Ekonomski fakultet biti vodeći fakultet u ovoj regiji u smislu intenzivne saradnje sa realnim sektorom. Mi živimo u vrijeme kada su nam potrebne sve transformacije: energetske, političke, naučne, posebno digitalna transformacija koja nas u budućnosti sve čeka.“ – kazao je prof.dr.sc. Jusuf Drukaović u svom uvodnom obraćanju.

Izlaganja na konferenciji su održali eminentni stručnjaci iz ove oblasti: prof.dr. Velimir Sirća, prof.dr. Nebojša Janićijević, prof.dr. Aziz Šunje i prof.dr. Jasmin Halebić. Među izlagačima danas je bio i prof.dr. Zlatko Lagumdžija koji je uputio čestitke organizatoru, Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici. „Organizacija ovakvog skupa je velika stvar za Zenicu. Zenica je poznata kao grad teške industrije, međutim dokaz da se može napraviti promjena jeste upravo organizacija ovakvog skupa iza koje stoje mladi ljudi puni znanja i entuzijazma.“  – istakao je prof.dr. Zlatko Lagumdžija.“

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search