fbpx
skip to Main Content

Projekat University and gender mainstreaming (UNIGEM) i Univerzitet u Zenici – Opredjeljeni za rodnu ravnopravnost

Danas 16.05.2022. godine u Kabinetu rektora Univerziteta u Zenici, rektor Univerziteta u Zenici prof.dr. Jusuf Duraković i predsjedavajuća Senata Univerziteta u Zenici prof.dr. Larisa Velić sastali su se sa predstavnicima Transkulturalne psihosocijalne obrazovne fondacije (TPO) gđom prof.dr. Zilkom Stanić i  gđom Lamijom Subašić.

Na sastanku se razgovaralo o potpisanom Memorandumu o saradnji i  provođenju Projekta koji se u cijelosti finansira od strane Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Irske, a uključeni su Transkulturalna psihosocijalna obrazovna fondacija (TPO) i 17 univerziteta/sveučilišta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore s ciljem prevencije i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja te osiguranja integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju.

Projekat University and gender mainstreaming (UNIGEM) predstavlja opredjeljenost univerziteta da uvođenjem rodne prespektive osiguraju rodnu ravnopravnost za nastavnike i nastavnice kao i studente i studentice na univerzitetima kako u Bosni i Hercegovini tako i u regiji.

Realizacija projektnih ciljeva trajat će četiri godine te predviđa i istraživanje o stanju rodne ravnopravnosti na univerzitetima prije i nakon implementacije ovog projekta.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
Search