fbpx
skip to Main Content

Prijem za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici koji su ostvarili zavidne rezultate na svjetskom takmičenju

Danas 16.05.2022. godine u Rektoratu Univerziteta u Zenici upriličen je prijem za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici koji su nastavili tradiciju sjajnih uspjeha na svjetskom takmičenju iz međunarodne arbitraže u Beču (Vis Moot Court).

Studente i profesore trenere ugostili su prof.dr. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr. Larisa Velić koja je ujedno i predsjedavajuća Senata Univerziteta u Zenici. Rektor je uputio iskrene čestitke takmičarima, zahvalio im se na odličnoj promociji Univerziteta u Zenici u području prava, te im poželio mnogo uspjeha i na daljim takmičenjima.

Po treći put u historiji takmičenja studenti Univerziteta u Zenici su se plasirali u završnu fazu takmičenja i tako stali uz rame svjetski renomiranih fakulteta iz Cambridgea, Londona, Munchena, Miamija, Sydneya, Hong Konga…

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici je jedini fakultet iz Bosne i Hercegovine koji se već treći put plasirao u eliminacione runde, tj. među 64 najbolja univerziteta na svijetu.

Pored fantastičnog timskog rezultata, bitno je istaći da je naša studentica takmičarka Zerina Spahić  dobila posebnu nagradu, tzv. „Honorable Mention“, i time je svrstana u najbolje govornice na cijelom takmičenju.

Zenički tim su ove godine činili Zerina Spahić, Emina Hrnjić i Nirvana Jašarević, zajedno sa akademskim trenericama  Aminom Hasanović i Medinom Šehić.

Uspjeh ove godine je samo nastavak kontinuiranog rada na ovakvoj vrsti edukacije za naše studente, čime smo izuzetno ponosni.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
Search