fbpx
skip to Main Content

Rektor Univerziteta u Zenici i predstavnici Medicinskog fakulteta prisustvovali “Nobel days” događaju na Sveučilištu u Splitu

Rektor Univerziteta U Zenici I Predstavnici Medicinskog Fakulteta Prisustvovali “Nobel Days” Događaju Na Sveučilištu U Splitu

Na poziv prof.dr. Dragana Ljutića, rektora Sveučilišta u  Splitu  i prof.dr. Zorana Džogaša, dekana Medicinskog fakulteta u Splitu, te prof.dr. Dragana Primorca, prof.dr. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, prof. dr. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta i doc. dr. Adnan Mujezinović, prodekan za nastavu i studentska pitanja Medicinskog fakulteta, prisustvovali su „Nobel days“ događaju  koje je upriličio Medicinski fakultet u Splitu,  a koji je održan  03. i 04.septembra.2019. godine. Na ovogodišnjem „Nobel days“ predavanja su održali i u diskusiji učestvovali:  prof.  Joachim Frank, biofizičar, koji je Nobelovu nagradu za hemiju dobio 2017. godine, za razvoj kriostatskog elektronskog mikroskopa, prof. Richard Roberts, biohemičar i molekularni biolog, koji je Nobelovu nagradu za medicinu ili fiziologiju za otkriće odvojenih gena dobio 1993. godine i prof.  Georg Bednorz, mineralog i fizičar, koji je najprestižniju nagradu dobio 1987. za fiziku, odnosno za otkriće supravodljivosti keramičkih materijala na temperaturi od 35 Kelvina.

“Nobel days” predstavljaju izvrsnu priliku za studente i nastavnike da čuju vrhunska naučna dostignuća i da kroz panel diskusiju razgovaraju sa dobitnicima Nobelove nagrade. Glavni organizatori ovog događaja su studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Posjeta  predstavnika Univerziteta u Zenici Sveučilištu u Splitu, također je značajna i za razvoj saradnje između ove dvije institucije, kao i za razvoj doktorskog studija na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top