skip to Main Content

Rektor Univerziteta u Zenici ugostio pobjednike Reconnect Hackaton takmičenja

 

Danas je u Rektoratu Univerziteta u Zenici upriličen prijem za  pobjednike takmičenja  “RECONNECT-HACKATHON“ koje je održano od 14. do 16. oktobra 2022. godine na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Pobjednike takmičenja danas je ugostio prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici uz prisustvo prof.dr.sc. Samira Lemeša, dekana Politehničkog fakulteta i prof.dr.sc. Spahije Kozlića, ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Prof. dr. Jusuf Duraković čestitao je svim učesnicima, a posebne čestitke je uputio pobjednicima individualnog takmičenja koji su ujedno i najmlađi učesnici Hackatona. „Posebno mi je zadovoljstvo vidjeti da je jedna od nagrada pripala učeniku devetog razreda osnovne škole. To me neizmjerno raduje, jer je to dokaz da naša zemlja ima talentovane mlade ljude koji će graditi njenu budućnost.“ – kazao je Rektor u svom obraćanju. Također, iskazao je i spremnost za  podršku Politehničkom fakultetu u organiziranju ovakvih događaja.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona je obezbijedilo  novčane nagrade za pobjednike.

Pobjednici u pojedinačnoj kategoriji su:  Muamer Parić (1.mjesto),  Faruk Ibrahimović (drugo mjesto) i Alen Avdibegović (treće mjesto).

Kada su u pitanju ekipna takmičenja, prvo mjesto osvojila je ekipa Top G (Amir Begić, Adin Vrbić, Kemal Starčević, Mehmedalija Burić).

Drugo mjesto osvojila je ekipa The Code of Duty (Amar Kamberović, Ajla Brdarević, Ilma Zahirović, Kerim Žuna, Orhan Pojskić).Treće mjesto zauzela je ekipa Stack Overflow Enjoyers (Ernes Mušija, Franjo Markić, Semin Murtić, Amer Delić).

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
Search