Studentica Filozofskog fakulteta uspješna na manifestaciji pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske u Sarajevu

Studentica Filozofskog fakulteta uspješna na manifestaciji pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske u Sarajevu

12. marta 2019. godine u Centru za kulturu i umjetnost Instituta Yunus Emre Sarajevo održana je ceremonija u znak sjećanja na Mehmeta Akifa Ersoja, autora himne Republike Turske koju je Turska narodna skupština zvanično usvojila 12. marta 1921. godine. Ova manifestacija organizirana je pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske u Sarajevu, Ministarstva za obrazovanje Republike Turske i Instituta Yunus Emre.

Na manifestaciji je učestvovala i Lejla Hodžić, studentica treće godine Odsjeka za turski jezik i književnost Filozofskoga fakulteta Univerziteta u Zenici. Naime, Lejla Hodžić predstavila je svoj literarni rad pod naslovom Milletin Sesi Mehmet Akif (Mehmet Akıf glas naroda).

Studentici Lejli Hodžić iskrene čestitke uputili su ambasador Republike Turske u Bosni Hercegovini Haldun Koç, ataše za obrazovanje Ambasade Republike Turske u Sarajevu Vasi Ete i direktor Instituta Yunus Emre Sarajevo Mehmet Akif Yaman uručivši joj tablet kao nagradu za postignuti uspjeh na literarnom takmičenju organiziranom u okviru ove manifestacije. I mi se pridružujemo čestitkama uz želju za ostvarivanjem još boljih rezultata u budućnosti.