fbpx
skip to Main Content

U četvrtak, 18.4.2019. godine u 11 sati javno predavanje na Politehničkom fakultetu

U četvrtak, 18.4.2019. Godine U 11 Sati Javno Predavanje Na Politehničkom Fakultetu

U 11:00 sati u amfiteatru Politehničkog fakulteta Dževdet Dautbegović (AgentLocator Sarajevo/Mostar/Missisauga-Canada) održat će se javno predavanje na temu KAKO IZGLEDA PROIZVODNI PROCES JEDNOG ENTERPRISE RJEŠENJA IZ UGLA PROGRAMERA.

Predavanje je prvenstveno namijenjeno studentima odsjeka “Softversko inženjerstvo” i “Matematika i informatika”, a otvoreno je i za druge zainteresovane studente i osoblje Univerziteta u Zenici.

Za razliku od većine IT firmi u BiH koje svoje poslovanje zasnivaju na outsourcinguAgentLocator je firma koja na zahtjevnom tržištu SAD i Kanade ima vlastiti proizvod. Na predavanju možete saznati iz prve ruke kako nastaje takav software i kako se održava tokom svog životnog ciklusa. Predavač je zeničanin sa sarajevskom adresom, od kojeg svaki programer sigurno može puno da nauči.

Dževdet Dautbegović je softverski inženjer sa dugogodišnjim iskustvom u struci. Diplomirao je računarstvo i informatiku na ETF Sarajevo. Nakon par kratkih zaposlenja u manjih firmama u BiH u toku studija, duže vrijeme je radio u firmi Authority Partners i kao freelancer, a trenutno je zaposlen kao CTO u firmi AgentLocator. Prošao je sve uloge u razvoju softvera, od Junior developera, Team Lead-a, Arhitekte do CTO. Imao je priliku raditi na enterprise rješenjima za banke i osiguravajuće kuće u SAD i u hipotekarnoj industriji. Kao CTO, vodi odjeljenje za proizvodnju softvera koje se trenutno sastoji od 7 software inženjera, 5 quality assurance inženjera, devops inženjera, infrastructure inženjera i administratora baza podataka. Radi na definiranju i poboljšanju proizvodnih procesa, izboru tehnologija, unapređenju infrastrukture, s ciljem da kompanija može ostvariti continuous delivery od razvojnog okruženja do produkcije.

Poziv na predavanje Dževdet

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top