fbpx
skip to Main Content

U sklopu projekt RESI (“Renewable Energy Studies in Western Balkan Countries”) održan u Njemačkoj sastanak projektnog administrativnog osoblja

U Sklopu Projekt RESI (“Renewable Energy Studies In Western Balkan Countries”) Održan U Njemačkoj Sastanak Projektnog Administrativnog Osoblja

U sklopu Tempus projekta RESI (“Renewable Energy Studies in Western Balkan Countries”, 544504-TEMPUS-1-2013-1-DE-TEMPUS-JPCR) u period od 11. do 13. jula 2016. u Njemačkoj je održan sastanak administrativnog osoblja partnerskih institucija, na kojem su učestvovali predstavnici: Univerziteta u Hohenheimu (UHOH), Univerziteta u Štutgartu (UNSTU), Univerziteta u Beču (BOKU), Univerziteta u Sofiji (TUS), Poljoprivrednog univerziteta u Tirani (AUT), Politehničkog univerziteta u Tirani (PUT), Univerziteta u Crnoj Gori (UNME), Univerziteta u Mostaru (UNMO) i Univerziteta u Zenici (UNZE).

Cilj sastanaka bio je pravovremeno pripremiti svu dokumentaciju, kojaHohenheim, 3 će biti potrebna za finansijski izvještaj i evropsku reviziju projekta, stoga su se razgovori većinom odnosili na pregled dostavljenih dokumenta (i onih koje tek treba dostaviti) te na izvještaje o svim troškovima nastalim tokom projekta (uključujući troškove kupovine opreme i štampanja).

Napomene radi, Mašinski fakultet (MF) Univerziteta u Zenici je u sklopu RESI-ja, između ostalog, uspostavio novi laboratorij te nabavio solarno stablo koje je se nalazi ispred glavnog ulaza u zgradu MF-a, a u narednom periodu očekuje se pokretanje i master studija iz oblasti obnovljivih izvora energije.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top