fbpx
skip to Main Content

23. 02. 2016. PROJEKT RESI: SASTANAK PROJEKTNOG TIMA SA PREDSTAVNICIMA RESORNOG MINISTARSTVA

U prostorijama Mašinskog fakulteta u Zenici održan je sastanak dijela projektnog tima UNZE-a (prof. dr. Šefket Goletić, prof. dr. Darko Petković i doc. dr. Nusret Imamović) sa dekanom Mašinskog fakulteta doc. dr. Fuadom Hadžikadunićem i g. Željkom Bodulom, pomoćnikom ministra za visoko obrazovanje Vlade ZDK.
Tema razgovora je bio zastoj u donošenju odluke o početku master studija na MF-u UNZE-a u sklopu projekta RESI, što je trebalo da donese Vlada ZDK. Gospodin Bodul je objasnio da je za pokretanje ovog studija u primjeni nova procedura koja podrazumijeva da se imenuje nezavisna ekspertska komisija od 3 univerzitetska člana sa drugih univerziteta u BiH, te predstavnika Ministarstva za obrazovanje i nauku ZDK i Mašinskog fakulteta UNZE-a, koja treba da na bazi davno dostavljenog Elaborata za pokretanje ovog studija utvrdi ispunjavanje prostornih, tehničkih (laboratorijskih), kadrovskih i drugih uslova za pokretanje programskog studija iz oblasti “Obnovljivi izvori energije i okolinski aspekti“, kako bi ovaj studij započeo u narednoj akademskoj godini. Predstavnik Ministarstva za obrazovanje i nauku Vlade ZDK je obećao da će se ove aktivnosti okončati tokom marta 2016. godine, kada će Elaborat o pokretanju navedenog studija II ciklusa s pratećim materijalima biti upućen Skupštini ZDK na razmatranje i usvajanje.

Nakon sastanka učesnici su posjetili Laboratorij za okolinsku dijagnostiku i obnovljive izvore energije, opremljen kroz projekat RESI, te su upoznati s preostalim značajnim aktivnostima na projektu, kao što su: instaliranje solarnog stabla i vjetroturbine s mjernim instrumentima, izrada Elaborata za doktorski studij, pripreme za naredni seminar u Mostaru i dr.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
Search