fbpx
skip to Main Content

Ambasador Češke Republike u posjeti Univerzitetu u Zenici

Ambasador Češke Republike U Posjeti Univerzitetu U Zenici

U ponedjeljak, 21. novembra 2016. godine, prof.dr.sc. Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici ugostio je Nj. Eksc. Jakuba Skalnika, ambasadora Češke Republike i gosp. Edina Atlića,  voditelja EU info centra u BiH.

Tim povodom u Rektoratu Univerziteta organiziran je prijem za goste na kojem je prof. dr. sc. Dževad Zečić, rektor Univerziteta, upoznao gospodina Skalnika s historijom Univerziteta, trenutnim izazovima pred kojim stoji i planovima budućeg razvoja, te mogućnostima saradnje čeških univerziteta sa Univerzitetom u Zenici.

Jedan od fokusa razgovora bila je i saradnja EU info centra sa studentima i akademskom zajednicom, kao i organizovanje seminara i radionica.

S ciljem pružanja pravovremenih i relevantnih informacija studentima i akademskom osoblju Univerziteta u Zenici o Evropskoj uniji, programima za finansiranje (Erasmus, Evropa za građane i sl.)i i drugim zanimljivim temama, uspostavljen je Eu info kutak na Univerzitetu u Zenici sa štampanim materijalima Evropske unije i desktop računarom koji će se koristiti za istraživanje o temama vezanim za Evropsku uniju.

Nakon prijema, Nj. Eksc. Jakub Skalnik održao je press-konferenciju na Ekonomskom i Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici, nakon koje je prikazan češki dokumentarni film „Život prema Vaclavu Havelu“ i održana javna diskusija o temi „Proces evropskih integracija s posebnim fokusom na integracije postkomunističkih zemalja iz perspektive zaostavštine Vaclava Havela“.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search