fbpx
skip to Main Content

Dan otvorenih vrata Univerziteta u Zenici, 13.4.2017. godine

Dan Otvorenih Vrata Univerziteta U Zenici, 13.4.2017. Godine

U četvrtak, 13.04.2017. godine u zgradi Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici upriličena je manifestacija Dan otvorenih vrata Univerziteta u Zenici. Tom prilikom maturantima, završenicima srednjih škola Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona prezentiran je rad Univerziteta u Zenici, kao i mogućnosti studiranja na osam fakulteta Univerziteta u Zenici.

Manifestacija Dan otvorenih vrata započela je svečanom dodjelom pehara, diploma i medalja za osvojena prva tri mjesta ekipama učesnicima u košarkaškom takmičenju u okviru Univerzitetske košarkaške lige.

Univerzitetska liga je tradicionalno Univerzitetsko takmičenje koje ima za cilj podstaknuti studente na zdrav život i rekreaciju, a dugi niz godina takmičenje koordinira doc.dr.sc. Aleksa Stanković.

Veliku podršku u organizaciji ovog takmičenja pružili su:  prof.dr.sc. Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici, zatim Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa ministrom Mensurom Sinanovićem, zatim Univerzitetski sportski savez studenata, Unija studenata Univerziteta u Zenici i rukovodstvo Gradske arene Zenica.

U okviru univerzitetskog takmičenja u košarci prva tri mjesta osvojili su sljedeći timovi:

  1. mjesto – Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici
  2. mjesto – Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici

3.mjesto – Filozofski fakultet Univerziteta u Zenici

Pehare i diplome za ostvareni plasman uručio je prof.dr.sc. Dževad  Zečić, rektor Univerziteta u Zenici, dok su medalje uručili doc.dr.sc. Alaudin Brkić, dekan Ekonomskog fakulteta, prof.dr.sc. Sabahudin Jašarević, dekan Politehničkog fakulteta i prof.dr.sc. Damir Kukić, dekan Filozofskog fakulteta.

Prof.dr.sc. Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici pozdravio je maturante, buduće studente izražavajući nadu da će ova posjeta biti presudan momenat u donošenju njihove odluke o tome gdje i koji fakultet će upisati. Rektor je zatim upoznao prisutne ukratko o historijskom razvoju Univerziteta, kao i o pravnom, ali  i akademskom statusu ove visokoobrazovne institucije, ističući posebno da je Univerzitet u Zenici prvi akreditovani javni univerzitet u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Nakon, obraćanja prof.dr.sc. Džvada Zečića, prisutnima se obratio i gosp. Željko Bodul, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje i nauku, kao i prof. dr.sc. Enes Hašić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Zenici.

Dekani fakulteta Univerziteta u Zenici su, svaki ponaosob predstavili rad i dostignuća svojih fakulteta, kao i dostignuća i uspjehe studenata, te upoznali maturante sa studijskim programima fakulteta. Prisutnima se obratio i direktor Studentskog centra, kao i predsjednik Unije studenata.

Maturanti su nakon kratkog upoznavanja i dobijanja osnovnih informacija o Univerzitetu u Zenici posjetili izložbene prostore organizacionih jedinica Univerziteta u Zenici, na kojima su u razgovoru sa nastavnicima dobili detaljnije informacije vezane za načine upisa i mogućnosti studiranja, te posjetili prostorije fakultetâ.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top