fbpx
skip to Main Content

Historijski uspjeh studenata Pravnog fakulteta u Zenici na međunarodnom takmičenju u Beogradu

Historijski Uspjeh Studenata Pravnog Fakulteta U Zenici Na Međunarodnom Takmičenju U Beogradu

Na međunarodnom VIS pre-moot takmičenju u Beogradu na kojem je učestvovalo 80 timova iz cijelog svijeta, uključujući timove iz Brazila, SAD-a, Kine, Rusije, Njemačke itd, studenti Pravnog fakulteta u Zenici osvojili su historijsko peto mjesto.

Studenti Arnela Maglić, Igor RImac, Anela Šaran i Zerina Spahić sa prof. Zlatanom Meškićem kao trenerom, ostvarili su ubjedljive pobjede protiv timova iz Moskve (Rusija), Sao Paula (Brazil), Graz-a (Austrija) i Pensilvanije (SAD). Radi se o daleko najboljem rezultatu koji je ikada postignut od strane timova iz Bosne i Hercegovine. Međunarodno takmičenje u Beogradu najveće je pripremno takmičenje za svjetsko prvenstvo iz arbitražnog prava koje za tri dana počinje u Beču, a na kojem po treći put učestvuju i studenti Pravnog fakulteta u Zenici. Radi se o prvenstvu u kojem ove godine učestvuje preko 350 timova iz cijelog svijeta. Najzapaženija je pobjeda Pravnog fakulteta u Zenici protiv tima iz Sao Paula, koji je prošle godine bio polufinalista na Vis moot takmičenju u Beču.

Ukupan rezultat na takmičenju u Beogradu nastaje zbirom pojedinačnih bodova koji arbitri daju članovima tima koji su se takmičili u ulozi tužioca i tuženog u simulaciji spora pred arbitražnim sudom, tako da su studenti Pravnog fakulteta u Zenici sa četiri pobjede i bez poraza ostvarili peto mjesto. Studenti Pravnog fakulteta u Zenici sutra polaze za Beč, a na krilima velikog uspjeha iz Beograda nadaju se dobrom razultatu na najvećem takmičenju studenata prava na svijetu, VIS moot takmičenju u Beču.

Učešće studenata Pravnog fakulteta u Zenici na Vis moot takmičenjima i predtakmičenjima u Mostaru, Sofiji, Beogradu i Beču podržao je američki CLDP (Commercial Law Development Program), njemački GIZ (Gesellschaft für internationale rechtliche Zusammenarbeit), Ze-Do Kanton i Univerzitet u Zenici.

Naslov i tekst informacije preuzeti sa internet-stranice www.zenicablog.com

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top