Međunarodni studentski košarkaški i odbojkaški turnir „Memorijal Vedrana Jelavića“ i posjeta Sveučilištu u Dubrovniku

Međunarodni studentski košarkaški i odbojkaški turnir „Memorijal Vedrana Jelavića“ i posjeta Sveučilištu u Dubrovniku

U Dubrovniku je od 13. do 16. decembra 2018. godine održan Međunarodni odbojkaški turnir „Memorijal Vedrana Jelavića“ na kojem su po treći put učestvovale i studentske ekipe Univerziteta u Zenici i to: ženska odbojkaška ekipa i muška košarkaška ekipa. Na ovom turniru pored Univerziteta u Zenici i Sveučilišta u Dubrovniku koji je i organizator, učestvovale su košarkaške i odbojkaške ekipe Univerziteta u Pečuju (Mađarska), Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta Vern, Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta u Varaždinu, Univerziteta u Prištini (Kosovo), Univerziteta  Crne Gore i Fakulteta za građevinarstvo i arhitekturu Maribor.

Ženska odbojkaška ekipa je ovom prilikom ostvarila zapažen rezultat te osvojila 3. mjesto u veoma jakoj konukrenciji, dok je student Ekonomskog fakulteta Maid Redžić osvojio 2. mjesto u zakucavanju.

U petak, 14. Decembra 2018. godine upriličen je posjet predstavnika Univerziteta u Zenici Sveučilištu u Dubrovniku. Tom prilikom rektora Univerziteta u Zenici, prof.dr sc. Damira Kukića i predstavnike službi i fakulteta Univerziteta u Zenici ugostio je prof.dr sc. Nikša  Burum i prof.dr sc. Martin Lazar, prorektor za međunarodnu saradnju i znanost.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima saradnje između dvije visokoškolske institucije u oblasti ekonomije, mašinstva i kulturologije, te o mogućnostima razmjene studenata, posebno kroz programe Erasmus.  Predstavnici Univerziteta u Zenici su također posjetili i Pomorski fakultet.