Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici upriličena Svečanost povodom obilježavanja 42. godine rada

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici upriličena Svečanost povodom obilježavanja 42. godine rada

Jučer je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici upriličena Svečanost povodom obilježavanja 42. godine rada ovog fakulteta.

Svečanosti su prisustvovali Rektor i prorektori Univerziteta u Zenici, predstavnici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, zaposlenici fakulteta i Univerziteta i mnogobrojni gosti.

Prof.dr.sc. Fuad Hadžikadunić, dekan Mašinskog fakulteta prezentirao je značajne rezultate rada ovog fakulteta u proteklih više od četrdeset godina, kao i trenutne prostorne kapacitete, opremu i nastavni kadar kojim raspolaže fakultet, ali i planove za buduće investicije s ciljem što kvalitetnijeg obrazovanja studenata. Ovom prilikom prezentirane su realizovane aktivnosti u okviru projekta ‘“EE rekonstrukcija'“ na dijelu objekata Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici i uručena zahvalnica gosp. Mensuru Sinanoviću, ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona. Također, prezentirane su i aktivnosti projekta GIZ – EU ProLocal i novi studijski odsjek ‘“Dizajn i tehnologije u drvopreradi“.

Istaknuta je posebna važnost saradnje Mašinskog fakulteta sa privrednim subjektima, gdje se studentima pružaju različite mogućnosti usavršavanja.

S ciljem nastavka odlične saradnje Univerziteta i privrednih subjekata potpisan je Memorandum o poslovnoj saradnji između Univerziteta u Zenici i BH BIESSE Service za osnivanje trening i show-room centra u kampusu Univerziteta u Zenici. Memorandum su potpisali: gosp. Mensur Sinanović u ime Vlade Zeničko – dobojskog kantona, prof.dr.sc. Damir Kukić u ime Univerziteta u Zenici i gosp. Alan Lisica u ime BH BIESSE Service.

Na kraju ove svečanosti promoviran je novi studijski odsjek „Inženjerska i poslovna informatika – IPI’