fbpx
skip to Main Content

NA METALURŠKO – TEHNOLOŠKOM FAKULTETU ODRŽANO TAKMIČENJE SREDNJOŠKOLACA U PREZENTACIJI NAUČNIH TEMA

U sklopu aktivnosti Univerziteta u Zenici pod nazivom „Budi student na jedan dan“  jučer je na Metalurško-tehnološkom fakultetu održano takmičenje srednjoškolaca u prezentaciji naučnih tema. Jedan od ciljeva navedenog takmičenja bio je i ukazati na činjenicu da je kvalitet prezentacije značajan faktor koji pomaže da se ode korak dalje ka unapređenju sopstvenih vještina. Bez obzira da li se govori o aktivnostima u toku obrazovanja ili o  profesionalnim zadacima, mladi ljudi se veoma često susreću sa obavezom prezentovanja nekog seminarskog rada, ideje, plana i sl., pri čemu se mora imati na umu da  kvalitetna prezentacija uveliko olakšava komunikaciju i pomaže boljem argumentovanju ideje koja se želi prenijeti prezentacijom.

Na takmičenju su učestvovali učenici Prve gimnazije, Druge gimnazije, Medicinske škole, Srednje tehničke škole i Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“.

Za učenike čije su prezentacije ocijenjene kao najbolje obezbijeđeni su prigodni pokloni i novčane nagrade. Prvo mjesto osvojila je učenica Prve gimnazije, Hana Muslić. Drugo mjesto osvojio je učenik Srednje tehničke škole, Amsal Škaljo, a treće mjesto je osvojio Ajdin Imamović, učenik Medicinske škole.

Tokom dana učenici su imali priliku da posjete učionice i laboratorije Metalurško-tehnološkog fakulteta, te da prisustvuju vježbama koje su za njih pripremili studenti i nastavnici ovog fakulteta.

Organizaciju takmičenja i druženje sa učenicima završnih razreda srednjih škola finansijski su pomogli firma „Pero“d.o.o. Zenica i „Društvo fizičara u Federaciji BiH“, te im se ovim putem iskreno zahvaljujemo.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search