fbpx
skip to Main Content

PREDSTAVNICI UNIVERZITETA U ZENICI UČESTVOVALI U PRVOJ RADIONICI O RAZVOJU TURKOLOGIJE

PREDSTAVNICI UNIVERZITETA U ZENICI UČESTVOVALI U PRVOJ RADIONICI O RAZVOJU TURKOLOGIJE

U četvrtak, 11. aprila 2019. godine, u prostorijama Ambasade Republike Turske u Sarajevu održana je Prva radionica o razvoju turkologije. Na ovoj radionici, koju je organizirao Ured za obrazovanje Ambasade Republike Turske, učestvovali su rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Damir Kukić, dekanesa Filozofskoga fakulteta prof. dr. Memnuna Hasanica, voditeljica Odsjeka za turski jezik i književnost van. prof. dr. Edina Solak, v.ass. Mirza Bašić, lektorice doc. dr.  Yasemin Uzun i v.ass. Zeynep Türksever, te  rektori, dekani, voditelji odsjekâ za turkologiju i nastavnici i saradnici angažirani na odsjecima za turkologiju Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Tuzli, Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru i Internacionalnoga univerziteta u Sarajevu .

Radionica je započela uvodnim izlaganjem atašea za obrazovanje Ambasade Republike Turske gospodina Vasia Etea. Nakon toga, prisutnima se obratio rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Damir Kukić, koji je posebno naglasio da Odsjek za turski jezik i književnost zauzima vrlo važno mjesto na Univerzitetu u Zenici, ali i u sociokulturnoj stvarnosti Zeničko-dobojskoga kantona. U svome izlaganju gospodin Kukić osvrnuo se i na činjenicu da studenti iskazuju veliko zanimanje za Odsjek za turski jezik i književnost, prvenstveno zato što Bosnu i Hercegovinu i Republiku Tursku povezuju čvrste i neraskidive kultorološke i historijske veze.

Prof. dr. Damir Kukić uručio je skroman poklon ambasadoru Republike Turske gospodinu Haldunu Koçu kao znak zahvalnosti za nesebičnu podršku koju Ambasada Republike Turske pruža Univerzitetu u Zenici.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search