Najava 5. Naučno-stručne konferencije „Održavanje 2018“, 10-12. maj 2018. godine, Hotel Zenica

Najava 5. Naučno-stručne konferencije „Održavanje 2018“, 10-12. maj 2018. godine, Hotel Zenica

Povodom organiziranja i održavanja 5. Međunarodne naučno-stručne Konferencije  „Održavanje 2018“ u ponedjeljak 07. maja 2018. godine upriličena je konferencija za novinare na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Ovom prilikom novinarima su se obratili prof.emeritus Safet Brdarević, predsjednik Naučnog odbora i prof.dr.sc. Sabahudin Jašarević, predsjednik Organizacionog odbora i predsjednik Društva održavalaca Bosne i Hercegovine.

  1. Međunarodna naučno-stručna konferencija „Održavanje 2018“ održat će se u hotelu Zenica od 10. – 12. maja 2018. godine. Naučni odbor Konferencije prihvatio je 47 naučno-stručnih radova učesnika iz pet zemalja Južne Evrope koji će biti prezentirani tokom održavanja Konferencije i objavljeni u zborniku radova.

U četrvtak, 10. maja planiran je prijem za učesnike i registracija, dok je drugi dan  Konferencije u petak, 11. maja rezervisan za radni dio tokom kojeg će biti prezentirani naučni radovi u nekoliko sesija. Također, u toku pauze bit će održana i Skupština Društva održavalaca Bosne i Hercegovine.  U subotu 12. maja, trećeg dana konferencije bit će održane radionice.

Ova Konferencija je izuzetno važna za ljude koji se bave ovom oblašću nauke, a to su  ljudi iz oblasti metalurgije, mašinstva, građevinarstva i brojnih drugih tehničkih nauka, te predstavlja prilku da svi   oni dobiju informacije o novim saznanjima iz pojedinih oblasti koje se vežu za održavanje, dakle sve ono što je u proteklom periodu urađeno, kao i da se pokažu rezultati pojedinih istraživanja sa akademskog aspekta.

Organizatori ove Konferencije su Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici i Društvo održavalaca BiH uz pomoć pokrovitelja, a to su: Cementara Kakanj, ArcelorMIttal Zenica i OLMA Ljubljana.