skip to Main Content

ODRŽAN SASTANAK GENERALNE SKUPŠTINE I UPRAVNOG ODBORA UNIADRION MREŽE

Univerzitet u Zenici ove godine predsjedava UniAdrion mrežom te je jučer, 23.05.2023. godine bio  domaćin članovima Upravnog odbora i članovima Generalne skupštine.  Osnovni cilj UniAdrion mreže koju čini preko pedeset univerziteta iz deset država jeste međuuniverzitetska saradnja i saradnja istraživačkih centara u svrhu jačanja međunarodne saradnje i napretka u oblasti kulture, nauke i istraživanja u Jadransko-jonskoj regiji. UniAdrion promoviše naučnu i akademsku saradnju uglavnom kroz implementaciju nastavnih i istraživačkih inicijativa poput različitih obuka, postdiplomskih diploma, ljetnih škola i istraživačkih projekata.

Na Univerzitetu u Zenici jje održan sastanak Upravnog odbora i Generalne skupštine UniAdrion mreže,  a u ime Univerziteta u Zenici domaćini su bili prof.dr.sc. Fuad Hadžikadunić, prorektor za naučnoistraživački rad, prof.dr.sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta i doc.dr. sc. Dženana Radončić, prodekanesa za naučnoistraživački rad Pravnog fakulteta.

U uvodnim obraćanjima predstavnici Univerziteta u Zenici prezentirali su Univerzitet u Zenici, odnosno misiju i viziju Univerziteta, organizacijsku strukturu i značajne aktivnosti, kao i značajne aktivnosti i postignuća nastavnika i studenata Pravnog i Medicinskog fakulteta.

Također, tokom cjelodnevnog boravka predstavnika univerziteta članica mreže ostvareni su značajni kontakti i dogovori o mogućnostima različitih oblika saradnje sa Univerzitetom u Zenici.

 

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Univerzitet u Zenici 2024 - Sva prava zadržana

Back To Top
Search
en_USEN