skip to Main Content

UNZE NA KONFERENCIJI AI NURECC PLUS

Dana 24.05.2023. godine, u Sarajevu (hotel Holiday) održana je konferencija pod nazivom ‘AI-NURECC PLUS ‘ – HIGH-LEVEL CONFERENCE ON CIRCULAR ECONOMY AND AQUATIC RESOURCES: HOW TO MANAGE INLAND AND COASTAL WATERS IN A SMART AND CIRCULAR WAY.

S obzirom na činjenicu da je Predsjednik UniAdrion (Association of Universities of the Adriatic-Ionian area)  rektor prof. dr. Jusuf Duraković, Univerzitet u Zenici  je na ovoj Konferencij imao priliku uzeti učešće kroz uvodni govor koji je održao prorektor za naučnoistraživački rad prof. dr.sc. Fuad Hadžikadunić,  koji je ukazao na aktualnost i značaj tematike skupa, ulogu društvene i akademske zajednice u istoj, ali i ponudu Univerziteta u Zenici za saradnju u međunarodnim projektima i aktivnostima u okviru tematike Konferencije.

Zadatak ovog dijela Konferencije bio je razmjena najnovijih informacija u području upravljanja vodnim resursima, najvećim izazovima s kojima se EUSAIR zemlje susreću u zaštiti vodnih resursa. Prezentovana su rješenja i projekti kao primjeri dobre prakse u okviru primjene koncepta cirkularne ekonomije.

U okviru zajedničke djelatnosti FAIC – Forum of the Adriatic and Ionian Cities, UniAdrion, Forum AIC, realizira se AI-NURECC Plus Project (Adriatic Ionian Network of Universities, Regions, Chambers of Commerce and Cities Initiative), a u okviru kojeg je realizovana ova Konferencija.

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Univerzitet u Zenici 2024 - Sva prava zadržana

Back To Top
Search
en_USEN