fbpx
skip to Main Content

Održan sastanak u okviru Capacity Building Erasmus+ projekta PARTISH

Održan Sastanak U Okviru Capacity Building Erasmus+ Projekta PARTISH

Univerzitet u Zenici je 03. i 04.09.2021. bio domaćin sastanka u okviru Capacity Building Erasmus+ projekta PARTISH (Development of part-time and short cycle studies in higher education in Bosnia and Herzegovina).

Cilj projekta PARTISH je definisanje kratkih i vanrednih programa na univerzitetima u Bosni i Hercegovini, osiguranje kvaliteta na njima, te davanje prijedloga za uređivanje zakonske regulative za njihovo provođenje. Razvojem kratkih programa povećala bi se fleksibilnost visokoškolskih ustanova i obezbijedila njihova bolja saradnja sa privrednim subjektima.

Koordiantor projekta je Univerzitet u Novom Sadu, a osim njega u implementaciju projekta uključeno je 17 partnera uključujući: 5 visokoškolskih ustanova iz BiH (Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Tuzli, Sveučilište u Mostaru i Univerzitet u Zenici), 5 ministarstava iz Bosne i Hercegovine u vezi sa poslovima visokog obrazovanja, dvije privredne komore iz BiH (iz Federacije BiH i Republike Srpske), Centar za informisanje i priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju BiH i 4 relevantnie visokoškolske ustanove iz EU (Univerzitet u Montpellieru (FRA), Univerzitet u Tallinu (EST),  Medicinski fakultet u Rigi Univerziteta u Latviji (LAT), i Academia – Poslovna škola (SLO)).

UNIVERSITY OF ZENICA

Fakultetska 3
72000 ZENICA
BOSNIA & HERZEGOVINA

Unze logo bijeli

tel. +387 32 444 420, 444 421
fax. +387 32 444 431
E-mail: rektorat@unze.ba

Back To Top
×Close search
Search