Početak akademske godine na Univerzitetu u Zenici

Početak akademske godine na Univerzitetu u Zenici

Danas je  na Univerzitetu u Zenici svečano obilježen početak akademske 2018/2019. godine.

Na Metalurško – tehnološkom fakultetu s početkom u 9,00 sati upriličen je svečani prijem  za studente ovog fakulteta, kao  i  za studente Medicinskog fakulteta.

Ovom prilikom studentima su dobrodošlicu poželjeli prof. dr sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, gosp. Jasmin Duvnjak, predsjedavajući Skupštine ZDK, prof. dr sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr sc. Enes Hašić, prorektor za nastavu i studentska pitanja i Denis Vejzović, predsjednik Unije studenata.

Na Mašinskom fakultetu s početkom u 10,00 upriličen je, također svečani prijem za studente Mašinskog  i Politehničkog fakulteta, a pored ranije navedenih predstavnika Univerziteta i Skupštine ZDK, studentima su se obratili i dekani ova dva fakulteta, prof. dr sc. Fuad Hadžikadunić, dekan Mašinskog fakulteta i prof. dr sc. Sabahudin Jašarević, dekan Politehničkog fakulteta.

I na svim ostalim fakultetima Univerziteta u Zenici upriličen je prigodan program za novoupisane studente.

Danas je između ostalog istaknuto da će Univerzitet u Zenici u saradnji s Vladom Zeničko-dobojskog kantona raditi na poboljšanju uslova studiranja na Univerzitetu u Zenici, ali i razvoju sportskih, kulturnih i drugih aktivnosti.  U korist toga potrebno je istaći i to da je danas prvi put nastupao Univerzitetski hor, koji djeluje u posljednjih šest mjeseci pod vodstvom maestra Milenka Karovića.

 

Derviša Zahirović, MA

Stručni saradnik za informisanje